Når et stroke rammer familien – Strokelinjen som tilbud

Dato/Tid
Dato(er) - 15/03/2021
14:30 - 15:30

Kategori(er)


  • GRATIS TILMELDING: https://bit.ly/3ekGgFg 

    Et stroke kan være en livsomvæltende begivenhed for både den enkelte person og familien. Patienten bliver ofte hentet af en ambulance og modtages på hospitalet af et ventende team. Kort tid efter bliver patienten MR-scannet for at vurdere den rette behandling, hvorefter patienten får blodpropsopløsende medicin eller gennemgår en operation. Uanset symptomernes sværhedsgrad og udfaldet af behandlingen, kan forløbet opleves overvældende for både patienten og de nærmeste pårørende.

I maj 2020 åbnede Hjernesagen en ny telefonrådgivning, hvor patienter og pårørende kan stille spørgsmål om stroke. Formålet er at hjælpe tidligt i sygdomsforløbet, gerne lige efter patienten er udskrevet fra hospitalet. Strokelinjen kan hjælpe med at skabe overblik over sygdomsforløbet, give baggrundsviden om stroke og lytte til aktuelle bekymringer og tanker. Halvdelen af opkaldene til Strokelinjen kommer fra pårørende, og foredraget giver eksempler på disse.

 

Du kan møde:

Kristina Eiskjær Sørensen er projektsygeplejerske ved Aarhus Universitetshospital og har forsket i pårørendes oplevelser af behandlingsforløbet og undersøgt, hvordan livet påvirkes i tiden efter et stroke.

Gitte Rasmussen er sundhedsfaglig rådgiver ved Strokelinjen ved Hjernesagen

Moderator: Rolf Blauenfeldt, læge og ph.d.-studerende ved Aarhus Universitet